1. veebr 2014

Nippe tahvliga opereerimiseks

Esileht on Androdil "Home screen". Sinna tekivad ikoonid, poolprogrammid nagu widgetid.


Navigatsiooninupud:

tagasi, esilehele, viimati kasutatud appid, peida


Muud vajalikud nupud

menüü kaks eri vaadet olenevalt kus te asute oma seiklustel Androidi sügavustes;
+ laseb lisada asju ekraanile; "täht" lemmikud; "ratta/mutri märk" - erinevate seadete muutmiseks; X millegi sulgemiseks; jagamismärk - asjade jagamiseks läbi erinevate appide või lehtede.


Näpuharjutused:

Ühekordne puudutus (Touch)- nagu üks hiireklikk arvutis > valid millegi välja
Kahekordne puudutus (Double tap) - kiire kahekordne puudutus ühe koha peal võimaldab luubiga sisse minna või välja (zoom)
Näpu allavajutamine ühe koha peal pikemaks ajaks (Long press) - enamasti hüppab selle peale lahti lisamenüü või saate valitud objekti vedida teise kohta
Pühkimisliigutus (Swipe) - selle liigutusega saate liikuda erinevate ekraanide vahel või galeriis vahetada pilte. Vahel ilmuvad ette ka lisamenüüd olenedes kas pühite ülevat alla, vasakult paremale või vastupidi. 
Näpistamine (Pintch) - panete kaps näppu ekraanile ja liigutate neid üksteisele lähemale nagu püüaksite kedagi näpistada - seda kasutatakse pildi  vähendamiseks (zoom) näiteks maakaardil
Antinäpistamine:) ehk sama liigutus aga tagurpidi (Spread) - seda saate kasutada pildi suurendamiseks ehk pildi/maakaardi sisse minemiseks
Keeramine (Rotate) - asetate näpud ekraanile ja teete keerava liigutuse - nagu keeraksite seifi lukku lahti. Vaat proovige läbi, siis saate teada, mida see asi teeb:)

Enamasti on aga nii, et vastavad funktsioonid programmis peaksid olema appide progrejate poolt sisse programmeeritud. Kui nad seda teinud ei ole, siis tihti igasuguseid näpuvigureid kasutada ei saa. 

Inglise keeles:



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.