1. nov 2013

Data tahvlist pilve

Tahvelarvutis on enamasti mälu (ruumi) piisavalt, kuid mingi hetk saab see ka otsa.
Mõistlik on planeerida tegevused keskselt juba ette ära, siis ei teki nii palju "ruumiküsimusi" kui hiljem tagantjärgi seda võrratust lahendades.

Kuhu panna andmed?
Võimalusi on palju:

Appid/keskkonnad:

DropBox - 2+ giga ruumi
Veebis: http://dropbox.com/
App: https://play.google.com/store/search?q=dropbox



Copy - 15+
Veebis: https://www1.copy.com/home/
App: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.copy

Pelgulinna G sünkroniseerib siia ka pildid/videod, sest siin on kõige enam ruumi



SkyDrive - olenevalt kontost (st saab olla nii kooli konto kui ka isiklik)

Drive -  (Google teenus) 5+olenevalt kontost (st saab olla nii kooli konto kui ka isiklik)
Veebis: http://drive.google.com
App: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.docs



KOOL JA ÕPILANE

Mõistlik oleks teha koolile erinevad võimalused andmete hoidmiseks nt. tahvli enda nimeline konto keskkonda. Sinna alla luua lennu > klassi > õpilase kaust.
Iga inimene kasutab alati sama tahvlit ja laeb oma asjad oma kausta.

Samamoodi peaks pildid/videod automaatselt laaditama üles netti, sest siis saab neid kontrollida/kasutada mugavamalt ja tahvel jääb ka datast "tühjemaks". Kindlasti tasub õpilastele seletada kui palju me milliseid pilte teeme, kellest teeme ja millal ei tee. Kui tuleb palju praaki, siis on ühiskaust kiiresti ummikus. Ühisküla reeglite järgi aga siis kustutatakse kõik asjad jalust ära..

Soovituslik on brauserist laadida õpilasel ka oma tehtud töö ka "veebi" (oma emaili vms), sest siis on tagatud selle faili turvaline olemasolu. Peale kasutust tuleb jällegi oma kontost välja logida. Kindlasti ei tohi aga lubada õpilastel tahvlisse oma konto sisestamist (appi kaudu), sest siis kui inimene unustab välja logida, siis saavad seda kasutada teised. Tahvlil on kombeks ka paroole/kontosid salvestada, seega pärast on seda juba keerulisem maha võtta.

ÕPETAJA

Õpetaja saab vahepeal käia asja kontrollimas, et kas on ruumi, kas keegi pole võimalust kurjasti ära kasutanud. Miinuseks on muidugi see, et kui keegi pahatahtlik soovib konto "puhtaks" lasta, siis see võimalus tal muidugi on.

Samamoodi jagab õpetaja omalt poolt vajalikku ajutist materjali läbi üleslaadimise keskkonna, õpetaja saab sisse sinna kas päris arvutist või siis oma tahvlist. Kuna kontode vahel tahvliga edasi tagasi sipsimine võib olla ebamugav, siis võib kasutada ka seda, et õpetaja jagab välja oma konto alt ühe kausta kõikidele "tahvlitele".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.