1. veebr 2014

Klassihaldustarkvara

Samsung on välja tulnud Samsung School lahendusega, mis on kenasti ka eesti keeles. Kes on varem arvutiklassis kasutanud näiteks mõnda muud arvutiklassi haldavat tarkvara, siis tahvelarvutite puhul on mindud lihtsalt tegevuste piiramisest ja ekraanipiltide saamisest sammuke edasi.

Samsung School töötab küll ainult uuema klassi tahvlitega, aga see kes pole endale kooli tahvleid veel ostnud, siis võibolla tasuks vaadata Samsung Galxy Note 10 poole, kus see asi näiteks töötab. Tegemist on tasulise tarkvaraga, ostate õpetaja litsentsi jms. kuid kuu aega saate seda enne ka tasuta katsetada, kas sellised võimalused teile lahenduse pakuvad. Samamoodi on Samsungil kenad inimesed Eestis, kes teil aitavad asjaga alguse saada. Katsetama saate minna vastavat lahendust eelnevalt kokku leppides Tallinnas näiteks Mektory innovatsiooni-ettevõtluskeskusesse.

Täpsemalt saate lugeda siit: http://www.samsung.com/global/business/mobile/solution/education/samsungschool

NB! tegemist on enamasti appiga, mille toimimiseks peab õpilane kõigepealt selle käivitama ja siis saab õpetaja tahvlile haldamise õigused (kuniks vastav app on töös).

Võimalus on:
Sisulises osas: luua ainetund, teste, jagada välja faile
Haldamise osas: piirata ligipääsu muudele programmidele ja tegevustele (nt. saab olla ainult õpetaja esitluses ja teha märkmeid); saab näidata kõikidele sama pilti ja liikuda samm haaval tunnis edasi (võtta õpilastelt tahvelarvutite kontroll üle)
Ülevaate saamine: on võimalik saada õpilaste tegemistest ekraanitõmmis, jälgida ühe õpilase tegevust detailsemalt
Abi andmine/kasvatamine: on võimalik õpilase ekraan üle (joonistada sinna ise) või asuda temaga koostööle samas aknas; on võimalik panna ekraan lukku või anda teada, et olete märganud, et õpilane tegeleb tunni ajal muuga
Õpetajale nähtav info: kes liitus tunniga ja kes lahkus tunnist



Samamoodi kui varem oli mul ettekujutus, et Androidile on keeruline mälupulka järgi panna, siis tegelikkuses tehnoloogia on edasi arenenud ning on olemas vastavad üleminekud, mis aitavad ka selle mure lahendada, sest enamasti on õpetajal harjumuseks siiski kasutada pigem mälupulka kui pilveteenuseid.

Peale Samsungi pakuvad maailmas klassihaldustarkvara lahendusi Androidile veel teisedki nagu näiteks Radix, kes tundub jutu järgi haldavat ka Windowsi tahvleid, lisaks Androidile. 


Ja kuna Youtube on meil lõputu, siis leidsin ka Mythware lahenduse, mis tundub kasutamiseks õpetaja poolelt kasutavat pigem arvutit.


Seega eks tulevikus avastamist on kõikidele. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.